Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مهدی صادقی نیارکی، امروز در نشست هم‌اندیشی با تولیدکنندگان لوازم خانگی و بررسی اهداف و برنامه‌های این صنعت، اظهار داشت: نسبت صادرات به واردات لوازم خانگی در سال آینده باید به 50 درصد برسد، در حال حاضر این رقم ‌حدود 1.6 برابر است، یعنی 200 میلیون دلار واردات در مقابل 160 میلیون دلار صادرات لوازم خانگی انجام می‌شود که باید این رقم تا سال آینده به 50 درصد برسد، برای این منظور باید بتوانیم سال آینده 800 میلیون دلار صادرات لوازم خانگی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: لازمه صادرات بیشتر افزایش کیفیت و عمر ساخت داخل و همچنین تامین اجزاء و قطعات لوازم خانگی است تا نسبت تولید داخل بیشتر شود.

به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت برای توسعه صادرات نیاز به بازاریابی، طراحی پلتفرم مشترک و طراحی‌های جدید در کیفیت و شکل لوازم خانگی است و بحث اصلی ارزبری و رقابت‌پذیری است.

صادقی نیارکی این را هم گفت که تا سال 1404 باید نسبت به صادرات به واردات لوازم خانگی از آنچه که الان وجود دارد برعکس شود یعنی نسبت صادرات دو برابر واردات لوازم خانگی شود.

در ادامه این نشست، دبیر انجمن صنایع صوت و تصویر گفت: در حال حاضر وضعیت تولید تلویزیون در کشور مناسب شده است، در حالی که سال 97 تولید داخلی بسیار ناچیز بود و الان باید روی کاهش قیمت و افزایش کیفیت تلاش کنیم.

شریفی اضافه کرد: در حال حاضر ظرفیت نصب‌ شده تولید تلویزیون در کشور 3.5 میلیون دستگاه است در حالی که امسال حداکثر 1.3 میلیون تلویزیون تولید می‌کنیم، یعنی خط تولید با 50 درصد ظرفیت خالی کار می‌کند که این امر موجب افزایش هزینه سربار و افزایش دستمزد کارگران می‌شود، بنابراین اول باید تکمیل ظرفیت انجام شود و بعد باید به فکر صادرات باشیم.

دبیر انجمن صنایع صوت و تصویر با بیان اینکه 45 درصد تلویزیون‌های مصرفی به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود، گفت: بحث‌هایی که گفته می‌شود لوازم خانگی خارجی وارد نشود، روی کاغذ است، در حالی که قاچاق لوازم خانگی، ما تولیدکنندگان را خفه می‌کند، آنها با ارز ارزان وارد می‌کنند در حالی که تولیدکنندگان ارز نیمایی دریافت می‌کنند.

هاشمی افزود: وقتی قاچاقچیان کالاهای با ارز 4200 تومانی مانند سوخت، آرد و دارو را از کشور خارج می‌کنند، با پول آن لوازم خانگی به داخل کشور قاچاق می‌کنند و ما نمی‌توانیم با آنها رقابت کنیم، ما با وزارت صنعت مشکلی نداریم، مشکل ما بیرون از وزارتخانه است، باید با تکمیل ظرفیت تولید قیمت تمام‌شده را کاهش دهیم، بروکراسی اداری در کشور زیاد است.

وی اظهار داشت: حاکمیت 5 نوع مالیات از بخش رسمی تولید می‌گیرد و مطالبه ما این است که سازمان مالیاتی سراغ 50 درصد بخش غیررسمی برود و از آنها مالیات بگیرد،بیمه تامین اجتماعی جریمه‌های غیرواقعی برای تولیدکننده تحمیل می‌کند، مشکلات نظام بانکی سر جایش بماند و همه اینها بر قیمت تمام شده تولید اثر می‌گذارد و با وجود رایزن‌های بازرگانی تا زمانی که مسائل تولید حل نشده است، نمی‌توانیم بازار کشورهای دیگر را به دست بیاوریم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: صادرات لوازم خانگی دلار کیفیت معاون وزیر صنعت معدن و تجارت وزارت صمت لوازم خانگی تولید داخل معاون وزیر صنعت معدن و تجارت لوازم خانگی سال آینده 50 درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۸۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۰.۳ درصدی ایران از صادرات صنایع غذایی جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی ایران، ابوالحسن خلیلی، رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران با اشاره به آمار و ارقام موجود، میزان صادرات این بخش در سال ۱۴۰۲ را یک میلیارد و ۸۱۱ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: این رقم نسبت به سال ۱۴۰۱ که برابر با یک میلیارد و ۵۸۰ میلیون دلار بوده، حدود ۱۴ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: صادرات صنایع غذایی جهان در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۷۰۰ میلیارد دلار اعلام شده و نسبت صادرات صنایع غذایی ایران در این سال در مقایسه با صادرات صنایع غذایی در جهان، ۰.۳ درصد بوده است.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه صنایع غذایی سهم ۳.۷ درصدی از تولید ناخالص داخلی و سهم ۱۸ درصدی از کل اشتغال صنعتی را دارد، گفت: سهم صنایع غذایی از ارزش‌افزوده بخش صنعت حدود ۱۱ درصد و سهم صادرات آن نیز ۳.۷ درصد از کل صادرات صنایع است. از سوی دیگر در حال حاضر ۸ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی ثبت شده با اشتغال ۳۶۱ هزار نفر و تولید ۴۰ میلیون تن فرآورده غذایی در کشور فعال هستند.

وی همچنین میزان صادرات این بخش در سال ۱۴۰۲ را یک میلیارد و ۸۱۱ میلیون دلار برآورد کرد و گفت: این رقم نسبت به سال ۱۴۰۱ که برابر با یک میلیارد و ۵۸۰ میلیون دلار بوده، حدود ۱۴ درصد افزایش داشته است.

خلیلی با نگاهی به ظرفیت‌های بی‌بدیل ایران در تولید انواع محصولات غذایی، تأکید کرد: اقلام عمده صادراتی در جهان عبارتند از محصولات لبنی، شیرینی و شکلات، نوشیدنی‌ها، گوشت و فرآورده‌های گوشتی و شرکت‌های ایرانی به ویژه در قالب برند حلال که متقاضیان فراوانی در کشورهای مسلمان و غیرمسلمان دارد، می‌توانند از فرصت‌های موجود بهره ببرند و حجم صادرات صنایع غذایی را افزایش دهند.

رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران خاطرنشان کرد: این بخش به دلیل دارا بودن مزیت‌های نسبی در صادرات، ایجاد ارزش‌افزوده، سطح اشتغال‌زایی بالا و توسعه فعالیت‌های کشاورزی می‌تواند نقش مؤثری در اقتصاد ایران بازی کند. بنابراین باید تأمین نیازهای آن را در اولویت قرار دهیم.

به اعتقاد این عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران، افزایش تولید و امنیت غذایی، جلوگیری از صدور مواد اولیه خام کشاورزی، وابستگی کم به مواد اولیه وارداتی، پایین بودن میزان سرمایه‌گذاری در مقایسه با سایر بخش‌های صنعتی و انحصار تولید در برخی محصولات از جمله مزایای این صنعت است که با تکیه بر آنها باید زمینه تولید و صادرات آسان‌تر را برای آن مهیا کرد.

خلیلی در ادامه به مهم‌ترین چالش‌های صنعت غذای ایران اشاره کرد. به باور او فعالان صنایع غذایی ایران با نوسانات نرخ ارز و مشکلات عدیده در تأمین مواد اولیه بسته‌بندی، افزایش قیمت تمام شده با توجه به تصمیمات ارزی در داخل کشور، دخالت دولت در قیمت‌گذاری، شناسنامه‌دار نبودن بخش زیادی از محصولات کشاورزی و اعمال محدودیت‌های مقطعی در حوزه صادرات، مواجه هستند.

وی همچنین کمبود نقدینگی برای اصلاح زیرساخت‌ها و خرید دستگاه‌های بسته‌بندی جدید را به عنوان یک چالش جدی مطرح کرد و گفت: زمان طولانی چرخش سرمایه به دلیل فصلی بودن محصولات کشاورزی و پایین آمدن کیفیت مواد غذایی به دلیل شرایط نامناسب حمل و نگهداری در روند صادرات، معضل دیگری است که همچنان نتوانستیم برای حل آن، اقدام کنیم.

کد خبر 6100732

دیگر خبرها

  • خدمات پس از فروش لوازم خانگی و یدکی خودرو اجباری است
  • سهم ۰.۳ درصدی ایران از صادرات صنایع غذایی جهان
  • فروشندگان لوازم خانگی و اداری زیر ذره‌بین بازرسان قرار گرفتند
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • پاکشوما ۴۹ ساله شد
  • حراج لوازم خانگی اموال تملیکی در ۹ استان کشور
  • سود ۳۱۷ میلیون دلاری پالایشگاه آبادان در سال گذشته
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • محکومیت بیش از یک میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم خانگی در مهاباد
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است