Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، مصرف‌کنندگان ایرانی این روزها شاهد تبلیغات و عرضه انواع یخچال و فریزر، تلویزیون، ماشین‌لباسشویی و ظرفشویی قاچاق و وارداتی از مرزهای جنوبی و غربی با گارانتی‌های نامعتبر هستند. علاوه بر آمار رسمی قاچاق، این روزها نوعی شبکه قاچاق پنهان هم در بازار لوازم‌خانگی شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش‌های دریافتی حاکی است: برخی مونتاژکاران با کم‌اظهاری در گمرک، قطعات اس‌کی‌دی لوازم خانگی را، با تعرفه سی‌کی‌دی، وارد و مونتاژ و با قیمت‌های بالا راهی بازار مصرف می‌کنند.

گردش مالی 7میلیاردی صنعت لوازم خانگی

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی در نشست خبری دیروز خود در پاسخی گردش مالی سالانه صنعت لوازم خانگی را 6.5تا 7میلیارد دلار اعلام کرد و توضیح داد: از این میزان حدود 2میلیارد دلار مربوط به محصولات قاچاقی است که با سرازیر شدن برخی سرمایه‌های سرگردان و قاچاق سازمان یافته وارد کشور می‌شود. عباس هاشمی، افزود: قاچاق‌پذیر بودن برخی از کالاها، تکافو نکردن تولید داخلی برای تامین نیاز و تقاضاهای موجود، سلیقه مشتری و انتفاع شبکه قاچاق ازجمله مهم‌ترین دلایل قاچاق لوازم خانگی است. او در پاسخی در مورد پدیده قاچاق پنهان از مسیر مونتاژ برخی قطعات لوازم خانگی توضیح داد: مشکلی برای واردات قطعات سی‌کی‌دی و مونتاژ لوازم خانگی وجود ندارد اما واردات لوازم خانگی به‌صورت سی‌بی‌یو ممنوع است و واردات قطعات اس‌کی‌دی(منفصله) نیز مشمول قاعده 2الف و ممنوع است و با واردکنندگان مطابق واردات قطعات سی بی‌یو برخورد می‌شود. اگر برخی واردکنندگان با دور زدن گمرک، قطعات اس‌کی‌دی را با تعرفه پایین قطعات سی‌کی‌دی وارد و محصولات را پس از مونتاژ عرضه می‌کنند، باید به حال گمرک گریست. اگرچه احتمال دارد برخی افراد چنین کاری را بکنند اما مبنای واردات قطعات لوازم خانگی کتاب آیین‌نامه مقررات صادرات و واردات است.

هاشمی افزود: در مورد قطعاتی که تیراژ تولید داخل تکاپوی نیاز بازار را می‌کند و از کیفیت و قیمت مناسبی برخوردار است مجوز واردات داده نمی‌شود همچنین در قطعات لوازم خانگی اکنون 40تا 50درصد داخلی‌سازی‌ صورت گرفته و واردات اینگونه قطعات اصلا به صرفه نیست.

 مواد اولیه عامل گرانی لوازم خانگی

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی با بیان اینکه در 10سال گذشته هیچ سالی به اندازه 2 سال اخیر میزان تولید کالاهای منتخب لوازم خانگی مانند یخچال فریزر و تلویزیون رشد نداشته، در مورد تناقض رشد تولید و گرانی لوازم خانگی گفت: در ۱۰‌ماه سال‌جاری یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه یخچال تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۸، رشد ۳۰ درصدی داشته   است. همچنین در این مدت ۸۸۰ هزار دستگاه ماشین لباسشویی تولید شد که رشد تولید ۵۳درصدی را در مقایسه با مدت مشابه رقم زد. ۸۵۴ هزار دستگاه کولر آبی نیز تولید شده که در مقایسه با ۱۰‌ماه سال گذشته از رشد ۱۱.۹ درصدی برخوردار بوده است. او با بیان اینکه لوازم خانگی مشمول قیمت‌گذاری نیست و قیمت این محصولات تابع عوامل مختلف مؤثر در هزینه تمام‌شده مانند فولاد، برنج، مس، محصولات پتروشیمی و... است، افزود: اکنون مهم‌ترین مشکل صنعت لوازم خانگی، تأمین مواداولیه پتروشیمی از واحدهای تولیدکننده است؛ به‌عنوان نمونه تولیدکنندگان یخچال و فریزر در تولید قطعه ای‌بی‌اس به مواداولیه پتروشیمی نیاز دارند که میزان تخصیص فعلی جوابگوی نیاز تولید‌کنندگان یخچال و فریزر نیست، از این‌رو وزارت صنعت باید با هماهنگی با متولیان پتروشیمی، مواد مورد نیاز این صنعت را تأمین کند. هاشمی با بیان اینکه قیمت لوازم خانگی با مجوز سازمان حمایت تعیین و اعلام می‌شود، افزود:بازار لوازم خانگی آرام است و کاهش توان خرید مردم و افزایش عرضه این محصولات حتی موجب رکود نسبی بازار شده است. او با بیان اینکه تولید‌کنندگان اصراری بر افزایش قیمت‌ها به شرط تثبیت قیمت مواداولیه ندارند، در مورد کمبود و گرانی قطعات لوازم خانگی، افزود:طبق قانون و با رصد سازمان حمایت، تولید‌کنندگان داخلی و شرکت‌هایی که قبلا لوازم خانگی خارجی عرضه کرده‌اند ملزم به ارائه خدمات پس از فروش و تامین قطعات هستند و عرضه‌کنندگانی که در این زمینه مشکل دارند توسط مشتریان خودبه‌خود از بازار حذف می‌شوند و شرکت‌های معتبر نیز مردم را برای تامین قطعات سردرگم نمی‌کنند.

پربیننده ترین مجلس با واردات خودروهای خارجی از مناطق آزاد مخالفت کرد تجارت ۶.۸میلیارد دلاری کشور در بهمن ماه/ اولین مقصد صادراتی ایران کجاست؟ آشفتگی حقوقی در انتظار فعالان اقتصادی/ وقتی پیامدهای تغییر یکباره قانون تجارت در نظر گرفته نمی‌شود ۳۰ میلیارد دلار ارزش تجارت ۱۰ماهه ایران به ۱۵کشور همسایه صادرات شیر خشک آزاد شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: برجام قطعات لوازم خانگی واردات قطعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۲۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۲۳۸ میلیارد کالای قاچاق در کرمان

به گزارش خبرنگار مهر، سردار ناصر فرشید، ظهر چهارشنبه به خبرنگاران گفت: همزمان با دومین ماه سال جاری طرحی به منظور مقابله با عاملان قاچاق کالا با محوریت پلیس امنیت اقتصادی به اجرا در آمد.

وی افزود: در این طرح سه روزه بر اساس اقدامات اطلاعاتی قبلی و همچنین استقرار همکاران انتظامی در مبادی ورودی و خروجی استان بیش از ۱۲۳ دستگاه خودروی سبک و ۵۴ دستگاه خودروی سنگین توقیف و در بازرسی از آنها انواع کالای قاچاق شامل فرآورده‌های نفتی، لوازم خانگی، لوازم آشپزخانه، احشام و دیگر کالاهای اساسی کشف شد.

فرمانده انتظامی استان کرمان با اشاره به اینکه کارشناسان ارزش این اقلام را بیش از ۲۳۸ میلیارد و ۵۸ میلیون ریال برآورد کردند، افزود: در این خصوص ۲۰۹ فقره پرونده برای ۲۱۲ متهم که قصد سودجویی با قاچاق این کالاها را داشتند تشکیل و تحویل مراجع قضائی شدند.

کد خبر 6100479

دیگر خبرها

  • دلیل مخالفت برخی دولتی‌ها با واردات خودرو‌ برقی و عدم امکان ثبت‌نام برای متقاضیان جدید
  • برخورد نمایشی با فروشندگان لوازم خانگی قاچاق/ اراده‌ای برای مبارزه با پدید قاچاق نیست
  • سکته دلاری قیمت مسکن
  • خدمات پس از فروش لوازم خانگی و یدکی خودرو اجباری است
  • کشف ۲۳۸ میلیارد کالای قاچاق در کرمان
  • مرثیه‌ای برای رنج شالیکاران گیلانی/ برنجی که فروش نمی‌رود‌
  • پاکشوما ۴۹ ساله شد
  • حراج لوازم خانگی اموال تملیکی در ۹ استان کشور
  • دست‌یابی به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز در پژوهشگاه مواد و انرژی
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد